Φρίκη κι αποτροπιασμός

Τέλος στις μακάβριες αναζητήσεις: 7 πτώματα, 1 δολοφόνος

13 Ιουνίου 2019

Έκλεισε χθες ο κύκλος των ερευνών γύρω από τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, μετά τον εντοπισμό του σώματος της 6χρονης Σιέρα, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Μαρί Ρόουζ. 


Μια λεπτομέρεια που έδωσε χθες ο ύποπτος για τις εφτά δολοφονίες, Νίκος Μεταξάς, στους ερευνητές, μετά που οδηγήθηκε εκ νέου στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, στάθηκε ικανή για να οδηγηθεί δύτης στον εντοπισμό της σορού. Βρισκόταν κοντά σε δύο μικρά δέντρα, όπως τους είχε υποδείξει χθες. Το άψυχο κορμάκι της και ό,τι είχε απομείνει από αυτό βρισκόταν σε βάθος έξι μέτρων, τυλιγμένο σε σεντόνι και δεμένο με τσιμεντομπλόκ και σε κατάσταση σαπωνοποίησης.
 

Όπως φάνηκε, τόσο καιρό οι έρευνες δεν απέδιδαν επειδή ο Μεταξάς είχε δείξει ένα σημείο που πιθανόν να είχε ρίξει τη σορό της 6χρονης, το οποίο ήταν μεν κοντά σ’ αυτό που εντοπίστηκε, χθες όμως έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και ήταν πιο κατατοπιστικός για το πού είχε εγκαταλείψει τη σορό, σε κοντινή απόσταση από την ακτή. 
 
Ο χθεσινός εντοπισμός της σορού της Σιέρα έκλεισε τον μακάβριο κύκλο του εντοπισμού των εφτά θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου που κράτησε 59 ημέρες. Ο κύκλος είχε ανοίξει με τον τυχαίο εντοπισμό της σορού της μητέρας της, Μαρί Ρόουζ, 38 ετών, από τις Φιλιππίνες, και έκλεισε χθες η κορούλα της… 
 
Στη σκηνή μετέβησαν χθες για αυτοψία οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, καθώς επίσης ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, ο ανακριτής Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης και άλλα μέλη του Σώματος. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Στυλιανός Παπαθεοδώρου, έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ώστε να έρθει στην Κύπρο από τη Βρετανία ο ιατροδικαστής της Σκότλαντ Γιαρντ Ανδρέας Μαρνερίδης για τη διενέργεια της νεκροτομής επί της σορού του 6χρονου κοριτσιού.
  
«Είμαι ικανοποιημένος και συγκινημένος», δήλωσε χθες ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, επιβεβαιώνοντας την ανεύρεση της σορού της μικρής Σιέρα. Όπως είπε, ο δύτης που βρήκε τη σορό της μικρής είναι ο ίδιος που βρήκε και την τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Σε δηλώσεις επιτόπου ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αναφέρθηκε στον εντοπισμό γύρω στις 2.30μ.μ. ανθρώπινης σορού μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπουνοποίησης, σε βάθος έξι μέτρων στη λίμνη Μεμί. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε επίσης ότι έχει διενεργηθεί η αυτοψία της σορού και ότι η νενομισμένη νεκροτομή θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Μετά τον εντοπισμό και της 6χρονης, τα πράγματα για τους ανακριτές διευκολύνονται πλήρως όσον αφορά στην υπόθεση που θα καταχωρηθεί πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα στο δικαστήριο. Πλέον, η Αστυνομία έχει εντοπίσει όλες τις σορούς των θυμάτων οπόταν και ταυτίζονται τα ανευρεθέντα με την ομολογία του Μεταξά. 

Σήμερα τελικά θα αποφασιστεί τι θα γίνει αύριο Παρασκευή που λήγει το διάταγμα κράτησής του. Το πιο πιθανό μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, είναι να ζητηθεί για όγδοη και τελευταία φορά η ανανέωση της κράτησής του, ώστε να ετοιμαστούν τα κατηγορητήρια που αφορούν στην υπόθεση.

Επίσης, με τη χθεσινή θετική εξέλιξη και τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης σταματούν οι διαδικασίες που είχαν αρχίσει για άδειασμα μερικώς της λίμνης Μεμί. Ενώ αρχικά το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε ανάψει κόκκινο για κάτι τέτοιο, τελικά μετά από ανάλυση των νερών αποφάσισε να επιτρέψει το άδειασμα μέρους της λίμνης ώστε να κατέλθει η στάθμη των νερών για υποβοήθηση των ερευνών. 

Επίσης, χθες με γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου διευκρινίζει ότι η έγκριση της κάλυψης των εξόδων των κηδειών των θυμάτων του φερόμενου κατά συρροή δολοφόνου, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον περασμένο Μάιο, συμπεριλαμβάνει και την κατασκευή τάφου. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται η διοργάνωση εράνων γι’ αυτό τον σκοπό, αναφέρει.
 
Η πρώτη ταυτοποίηση

Η Μαρί Ρόουζ έχει ταυτοποιηθεί ως η πρώτη σορός που βρέθηκε στο Μιτσερό από τουρίστες στο φρεάτιο του μεταλλείου. Ουδείς υποψιαζόταν τότε ότι θα ήταν η απαρχή της αποκάλυψης των φρικαλεοτήτων ενός κατά συρροή δολοφόνου, του πρώτου στα χρονικά της Δημοκρατίας. Η 38χρονη, όπως λέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, διατηρούσε δεσμό για έξι μήνες με τον 35χρονο τον οποίο γνώρισε μέσω πλατφόρμας γνωριμιών στο διαδίκτυο. Ο ύποπτος είχε ζητήσει επιτακτικά από τη Μαρί Ρόουζ, στις 4 Μαΐου, να πάρει το παιδί της και να πάνε να διαμείνουν μαζί του για το βράδυ. Παρά την επιμονή της φίλης και συγκατοίκου της, να αφήσει πίσω την εξάχρονη Σιέρρα, εντούτοις η 38χρονη υπέκυψε στις πιέσεις του «Ορέστη». Γύρω στις 23.30 το βράδυ, θεάθηκε για τελευταία φορά.

Ο ύποπτος παραδέχθηκε αρχικά μόνο τη δολοφονία της μητέρας όχι όμως και της 6χρονης Σιέρρα, υποστηρίζοντας ότι πνίγηκε από το κλάμα της και πως έριξε τη μητέρα στο φρεάτιο του μεταλλείου και τη σορό της 6χρονης στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ώστε αν εντοπιστεί η μια σορός να μην τη συσχετίσουν με την άλλη.

Σημειώνεται ότι όταν ανακρίθηκε για πρώτη φορά στις 16/4/2019 ο Μεταξάς, δεν παραδέχθηκε ότι μιλούσε με την 38χρονη. Η Αστυνομία ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία Badoo (site γνωριμιών) όπου διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός του «Ορέστη» διαγράφηκε, αλλά τους δόθηκε η διεύθυνση IP. Τότε εντοπίστηκαν οι συνομιλίες και έτσι ο «Ορέστης» αναγκάστηκε να ομολογήσει τη δολοφονία.

Στις 25 Απριλίου και όταν πλέον η πίεση στον Μεταξά μεγάλωνε, αυτός ομολόγησε τους φόνους άλλων τεσσάρων γυναικών και ενός παιδιού οκτώ ετών. Υπέδειξε μάλιστα τις σκηνές όπου είχε πετάξει τα πτώματά τους. Παράλληλα, ομολόγησε και τον στραγγαλισμό της μικρής Σιέρρα.
Πηγή: philenews
LoveMyAll Team
Τα σχόλιά σας

Τo lovemyall.com ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

LOVEMYALL   |   Τελευταία Νέα

17χρονος χώρισε με την 77χρονη σύντροφό του και παντρεύτηκε 71χρονη
Σοκ στη Ρωσία: Διάσημος ιστορικός δολοφόνησε και τεμάχισε φοιτήτριά του!
«Διαζύγιο στον ύπνο»: Μια τάση που... κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ
Ένα «Χαρούμενο Σπίτι» μ’ έναν χαμογελαστό άνθρωπο! Έρχεται στο SMILE!
Λουκιάνα Παπαδοπούλου: Η Κύπρια ζωγράφος στη Διεθνή Έκθεση Salon Art Shopping στο Παρίσι!
#ΔΙΕΣΗ Ελλάδας – Κύπρου 101,1: Η πετυχημένη συνεργασία στα ερτζιανά και η Μποφίλιου (ΦΩΤΟ)
Σοφία Κοκοσαλάκη: Σοκ στον κόσμο της μόδας από τον θάνατό της
Κούρδοι της Συρίας σε Ουάσινγκτον: Μας πουλήσατε, αφήνετε να μας σφάξουν
Ατζούν Ιλιτζαλί: Τροχαίο σοκ για τον mr. Survivor
Εξομολόγηση – σοκ Κύπριας πόρνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Βαλάντης έρχεται Λευκωσία!
Πόσο γρήγορα μας γερνάει το κάπνισμα;
Χρεοκοπία Thomas Cook: Γιατί βάρεσε «κανόνι» ο ταξιδιωτικός κολοσσός;
Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος
Σοκ: Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τον κώδωνα του κινδύνου για τους μαθητές κρούει Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου
Στα άδυτα της ΥΚΑΝ - Καταστροφή ναρκωτικών εκατομμυρίων ευρώ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Πετάνε τα κατοικίδιά τους για να πάνε ... διακοπές! (ΒΙΝΤΕΟ)
LoveMyAll Cyprus © 2013-2017 | Αποποίηση
Design By: LightBlack