Τέσσερις ημέρες μετά το φοβερό αεροπορικό δυστύχημα

Ανακοίνωση της Boeing: Τα 737 Max προσωρινά δε θα πετάνε πουθενά

14 Μαρτίου 2019

Για προληπτικό μέτρο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Boeing τονίζοντας ότι «η ασφάλεια είναι μια σημαντική αξία για την Boeing από τότε που κατασκευάζει τα αεροσκάφη της».

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως υποστηρίζει τηναπόφαση καθήλωσης των αεροσκαφών τύπου 737 Max εξέδωσε την Τετάρτη η εταιρεία Boeing, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ. «Υποστηρίζουμε την προδραστική αυτή απόφαση που ελήφθη προληπτικά.

Η ασφάλεια είναι μια σημαντική αξία για την Boeing από τότε που κατασκευάζει τα αεροσκάφη της», δήλωσε ο Ντένις Μουίλενμπεργκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αεροναυπηγικής εταιρίας, εμμένοντας στο γεγονός ότι η σύσταση για την ακινητοποίηση προσωρινά του στόλου των αεροσκαφών αυτών έγινε με πρωτοβουλία της Boeing, προκειμένου να υπάρξει καθησυχασμός του κοινού.

"Η Boeing διατηρεί πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του 737 MAX», πρόσθεσε ο πρόεδρός της. Παράλληλα αναφέρει ότι είχε συζητήσεις με την αμερικανική Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και αρχές αεροπλοΐας ανά τον κόσμο, προτού προτείνει την καθήλωση του στόλου των 371 737 Max παγκοσμίως.

Στην ίδια δήλωσή του, εξέφρασε βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων «στα δύο τραγικά δυστυχήματα», αναφερόμενος στην συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines αλλά και στην συντριβή του Boeing της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.

Η ανακοίνωση της Boeing ακολούθησε την απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ότι καθηλώνονται τα Boeing 737 MAX 8 και 9. Συγκεριμένα στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Η FAA διατάζει την προσωρινή καθήλωση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX που χρησιμοποιούνται από αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ή στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Ο οργανισμός προέβη στην απόφαση αυτή ως αποτέλεσμα της διαδικασίας συλλογής δεδομένων και νέων στοιχείων που συλλέχθηκαν στο site και αναλύθηκαν σήμερα. Αυτά τα στοιχεία, μαζί με πρόσφατα δορυφορικά δεδομένα που ήταν διαθέσιμα στην FAA σήμερα το πρωί, οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Η καθήλωση των αεροσκαφών θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή περαιτέρω διερευνήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά και τα ηχογραφημένα μηνύματα των πιλότων. Ομάδα της FAA βρίσκεται στην Αιθιοπία βοηθώντας τη NTSB στη διερεύνηση του δυστυχήματος της πτήσης 302. Ο οργανισμός θα συνεχίσει να διερευνά».
LoveMyAll Team
Τα σχόλιά σας

Τo lovemyall.com ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

LOVEMYALL   |   Τελευταία Νέα

Πτώση Boeing 737 της Lion Air: Το αεροσκάφος έπεφτε και οι πιλότοι έψαχναν απαντήσεις στο βιβλίο με τις οδηγίες
Αρχιεπίσκοπος: Ούτε άγγελος εξ ουρανού δεν έσωζε τη ΣΚΤ
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρνακα: Διασωληνωμένος 39χρονος
Κύκλωμα πορνείας: «Θα παίξεις σε βίντεο κλιπ» έταξαν σε 17χρονη μαθήτρια και την εξέδιδαν
ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Μάνα πέταξε από το μπαλκόνι το παιδί της και μετά βούτηξε κι αυτή στο κενό!
Πατέρας 3 ανήλικων παιδιών ο Άθως, ξεψύχησε στην άσφαλτο
Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο τραμ
Ουτρέχτη: Τρεις νεκροί, εννιά τραυματίες από την επίθεση του Τούρκου στο τραμ
Οδηγός 83 ετών θέρισε 52χρονο κόβοντάς του τον δρόμο!
Κρεμάστηκε από δέντρο ο Κύπριος Μάικ Θαλασσίτης - Αυτοκτονία ο θάνατός του
«Μίλησαν» τα μαύρα κουτιά: «Σαφείς ομοιότητες» της συντριβής του Boeing της Ethiopian με της Lion Air
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο καρκίνος πήρε διαζύγιο από εμένα
Ναυάγιο δικαιώνει τον Ηρόδοτο μετά από 2.469 χρόνια
ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ! Και πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής ο 14 χρονος Κύπριος αθλητής του Muay Thai!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: Ο Έλληνας που για 2 λεπτά γλίτωσε από το καταραμένο Boeing αποκαλύπτει ... (ΒΙΝΤΕΟ)
Νέα Ζηλανδία: Στους 50 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στα δύο τζαμιά
Ιταλία: Μυστηριώδης θάνατος μοντέλου που έπαιρνε μέρος στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα»
ΜΥΣΤΗΡΙΟ με την πτήση της Ethiopian Airlines: Ασυνήθιστα υψηλή η ταχύτητα του Boeing ΜΑΧ πριν από τη συντριβή