Τι αποδέχθηκε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ

Απολογία Δίπλαρου στις θυγατέρες Χριστόφια - Αντίδραση ΑΚΕΛ

13 Νοεμβρίου 2017

Ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου ότι η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα των καταθέσεων, όπως ο ίδιος αποδέχτηκε ενώπιον δικαστηρίου. 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ που κάνει λόγο για «μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις επιθέσεων λάσπης».
 
Για τη δήλωση αυτή που έγινε κατά την τηλεοπτική εκπομπή του Μega «Νέα Μέρα» στις 20 Μαρτίου 2013 η Μαριάννα και η Χριστίνα Χριστόφια καταχώρησαν αγωγή δυσφήμισης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ είχε υποστηρίξει δημόσια ότι «η κόρη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό πριν 4 μήνες».
 
Η «Χαραυγή» δημοσιεύει σήμερα τη δήλωση που έγινε ενώπιον δικαστηρίου στις 27 Οκτωβρίου και διαμόρφωσε το πλαίσιο της απόφασης, όπου ο Ευθύμιος Δίπλαρος αποδέχθηκε ότι η επίμαχη δήλωσή του «ήταν ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη αφού δεν βασιζόταν σε υπαρκτά γεγονότα».

Στην απολογία του, μάλιστα, δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση ή σκοπό να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα της Χριστίνας Χριστόφια και Μαριάννας Χριστόφια και οι σχετικές δηλώσεις στις οποίες προέβη δεν αποτελούσαν παρά δηλώσεις ατυχείς και λανθασμένες.
 
Για τους πιο πάνω λόγους, ο εναγόμενος εκφράζει τη λύπη του και απολογείται προς τις ενάγουσες Χριστίνα Χριστόφια και Μαριάννα Χριστόφια για οποιαδήποτε ταλαιπωρία, βλάβη ή ζημιά τους προκάλεσε και επαναλαμβάνει πως «οι όποιες επίδικες δηλώσεις ή αναφορές του δεν σκοπούσαν με κανέναν τρόπο στην αμφισβήτηση της εντιμότητας, του ήθους, την προσβολή του ονόματος οποιασδήποτε από τις θυγατέρες του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και απολογείται προς τούτο».
 
Η δήλωση αυτή κατατέθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και διαμόρφωσε το πλαίσιο της απόφασης. Οι ενάγουσες εκπροσωπήθηκαν από το Δικηγορικό Γραφείο Ορφανίδης, Χριστοφίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ και τους δικηγόρους Γιώργο Χριστοφίδη, Χριστίνα Σιακαλλή και Κυριάκο Ορφανίδη.
 
Ενάγουσες: «Εις γνώση του έλεγε ψέματα»
 
Στην έκθεση απαίτησης που ετοίμασαν οι δικηγόροι των εναγουσών αναφέρεται ότι τα δυσφημιστικά σχόλια, αναφορές και δηλώσεις του Ευθύμιου Δίπλαρου έγιναν ενώ «ο ίδιος είχε εν γνώσει του ότι το περιεχόμενό τους ήταν ψευδές ή/και αναληθές».
 
Η δήλωση είχε γίνει σε ώρα με αυξημένη τηλεθέαση και ότι το ύφος των αναφορών του «δείχνει απερισκεψία ως προς τα δικαιώματα ή/και τη φήμη ή/και τα συναισθήματα των εναγουσών».
 
Όπως σημειώνεται, οι δηλώσεις έγιναν σε μια περίοδο που λήφθηκαν οι αποφάσεις του Eurogroup για την απομείωση των καταθέσεων και ο βουλευτής «ήθελε να εντάξει τις ενάγουσες σε αριθμό προσώπων που είχαν προνομιακή πληροφόρηση και μετέφεραν καταθέσεις εκτός Κύπρου εν αντιθέσει με άλλους πολίτες των οποίων οι καταθέσεις θα υπόκειντο σε απομείωση».
 
Αναφέρεται ακόμη ότι ο Ευθύμιος Δίπλαρος προέβη στις δηλώσεις «για να προκαλέσει ζημιά και/ή μίσος και απέχθεια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στα πρόσωπα της οικογένειάς του, ειδικότερα στις δύο του κόρες».

Στην έκθεση σημειώνεται ακόμη ότι οι αναφορές και δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ άφησαν να νοηθεί ότι οι θυγατέρες του τέως Προέδρου ενήργησαν σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ότι έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης σε σύγκριση με άλλους πολίτες που είχαν καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 
ΑΚΕΛ: Το πάθημα να γίνει μάθημα στον ΔΗΣΥ

«Πρόκειται για μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις επιθέσεων λάσπης στις οποίες μας συνήθισαν στελέχη του ΔΗΣΥ και στις οποίες μεγαλούργησαν ιδιαίτερα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση» αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

«Πρόκειται για ένα από τα πολλά παραδείγματα υπόθεσης διασποράς 'fake news', στην οποία ωστόσο έγινε το λάθος αντί ψιθύρου και υπόγειας διαβολής να γίνει δημόσια τοποθέτηση».

«Πρόκειται, τέλος, για ένα πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα για τον ΔΗΣΥ και το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη, όταν σήμερα νουθετούν άλλους να αποφεύγουν ανάλογες πρακτικές.

Για να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές μίσους, εξαλλοσύνης και φανατισμού, ώστε ο πολιτικός μας πολιτισμός να χαρακτηρίζεται από ήθος και αλληλοσεβασμό» προσθέτει εξάλλου η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
LoveMyAll Team
Τα σχόλιά σας

Τo lovemyall.com ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

LOVEMYALL   |   Τελευταία Νέα

Αν το βρείτε γιατί έχει προκαλέσει σάλο αυτό το ρούχο από την Fendi
Στην κορυφή τηλεθέασης την προηγούμενη βδομάδα το «ΣΙΓΜΑ» με καθαρή πρωτιά
«Προφητεία» Στίβεν Χόκινγκ: Η πλούσια ελίτ θα δημιουργήσει μια επικίνδυνη «φυλή υπερανθρώπων»
Αρχιεπίσκοπος: Γιατί ενοικίασα και δεν έκλεισα το TVONE (ΒΙΝΤΕΟ)
Αρχιεπίσκοπος: «Λύση γιοκ με συνομιλίες και χαλαρές ομοσπονδίες!» (ΒΙΝΤΕΟ)
Τραγωδία στην Καβάλα: 11 άνθρωποι απανθρακώθηκαν μετά από τροχαίο!
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δίνει μάχη με τον καρκίνο - Τι λέει σε όσους βιάζονται για τη διαδοχή (ΒΙΝΤΕΟ)
«Όταν σου χορεύω ιστορίες λέω» - Το Φεστιβάλ της Κλήρου που πρέπει να πάτε!
Για πρώτη φορά: Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια από γονείς του ιδίου φύλου
Θρίλερ με τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο: Τον άρπαξαν από το γραφείο του προξένου και τον έκοψαν κομμάτια
ΣΟΚ στον Έβρο: Έσφαξαν με στρατιωτικό μαχαίρι 3 γυναίκες, η μία ανήλικη!
«Έφυγε» σε ηλικία 95 ετών ο Άλεξ Σπανός, δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των Los Angeles Chargers
Ντύθηκε γαμπρός ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ με νυφούλα την αγαπημένη του Εύα Κυριάκου! (ΦΩΤΟ)
Αβέρωφ: Έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις με ΠτΔ στο κυπριακό! (ΗΧΗΤΙΚΟ)
Θρίλερ στη Βουλγαρία: Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς
Υποβόσκει εμφύλιος Προεδρικού - Πινδάρου για Κυπριακό
Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Είκοσι νεκροί σε δυστύχημα με λιμουζίνα
Η φρενίτιδα των selfies μετρά 259 νεκρούς
LoveMyAll Cyprus © 2013-2017 | Αποποίηση
Design By: LightBlack