Πώς ήρθε στο φως μετά την υπόθεση απαγωγής του μοντέλου από τη Βρετανία

«Σκοτεινό Ίντερνετ»: Ένα απέραντο σούπερ-μάρκετ φρίκης και παρανομίας

07 Αυγούστου 2017

Λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, διακίνηση παιδικής πορνογραφίας ακόμη και εμπόριο λευκής σάρκας ή ανθρώπινων οργάνων γίνεται στο «Dark Web» - Ο όγκος του είναι 550 φορές μεγαλύτερος από το συμβατικό ίντερνετ - Δημιουργήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό για ανώνυμη ανταλλαγή πληροφοριών ασφαλείας.


O Lukasz Pawel Herba, o 30χρονος Πολωνός που απήγαγε την 20χρονη Βρετανίδα καλλονή Chloe Ayling αφού την έκλεισε, σιδηροδέσμια και ναρκωμένη μέσα σε μια βαλίτσα, σίγουρα θα έχει πολλά να συζητήσει με τις ανακριτικές αρχές.


Και όχι μόνο για το συγκεκριμένο έγκλημά του, αλλά και για το κατά πόσον αληθεύει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γίνει εκατομμυριούχος απαγάγοντας και δημοπρατώντας γυναίκες σαν την σέξι Chloe, μέσω του «Σκοτεινού Διαδικτύου». Άτομα σαν τον Herba, παρά τη θέλησή τους, λειτουργούν σαν κλειδιά για τη διείσδυση στην πιο νοσηρή, αποτρόπαια και επικίνδυνη περιοχή του ψηφιακού σύμπαντος, το περιβόητο «Dark Web».
 
Στο «Σκοτεινό Ίντερνετ» μπορεί ο καθένας, αρκεί να έχει μυηθεί καταλλήλως και να κατέχει τον «χάρτη» που θα τον οδηγήσει στις κατάλληλες διαδικτυακές τοποθεσίες, να αγοράσει όλα όσα απαγορεύονται στο νόμιμο εμπόριο: Ναρκωτικά, όπλα, πλαστά διαβατήρια, κλεμμένες πιστωτικές κάρτες -αλλά αυτά είναι μόνο τα βασικά.

Όπως έδειξε η απίστευτη περίπτωση της προαναφερθείσας απαγωγής, στο Dark Web περιμένουν την πελατεία τους σπείρες όπως η σπείρα «Black Death» που μπορεί να εκτελέσει παραγγελίες αρπαγής μοντέλων προς online εκποίηση.
 

Κι ακόμη στο «Σκοτεινό Ίντερνετ» είναι εν αφθονία διαθέσιμη η παιδική πορνογραφία και ψηφιακό υλικό από τις πιο αρρωστημένες σεξουαλικές διαστροφές. Τρομοκρατικές οργανώσεις, πιθανώς Τζιχαντιστές ή εγκληματικές συμμορίες όπως η «Black Death» απλώνουν τα πλοκάμια τους στο σκοτάδι αυτής της ψηφιακής περιοχής.

Λέγεται ότι στο «Dark Web» γίνεται ακόμη και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, ενώ στις πιο αλλόκοτες προτιμήσεις περιλαμβάνεται η αγορά της ψυχής θνησιγενών βρεφών ή ακόμη και εμβρύων που θανατώθηκαν με κάποιου είδους διακοπή κύησης.
 
Ωστόσο, πέρα από τα ειδεχθή και ανείπωτα, το «Σκοτεινό Ίντερνετ» φιλοξενεί και ομάδες που ανταλλάσσουν απαγορευμένες πληροφορίες, συχνά μεταξύ πληροφοριοδοτών και δημοσιογράφων, ιδιαίτερα από χώρες στις οποίες επικρατεί λογοκρισία.
 
Τι είναι «Βαθύ» και τι «Σκοτεινό» Διαδίκτυο
 
Σύμφωνα με την επικρατούσα εκτίμηση, το ίντερνετ όπως το γνωρίζουν τα δισεκατομμύρια των καθημερινών χρηστών του, δηλαδή η επικράτεια του Google, του facebook, της Wikipedia κ.λπ, δεν αποτελεί παρά ένα απειροελάχιστο κομμάτι του παγκόσμιου ιστού.

Το λεγόμενο «καθαρό», «ορατό» ή «επιφανειακό» ίντερνετ καταλαμβάνει μόλις το 4% του συνόλου. Το υπόλοιπο 96%, δηλαδή αμέτρητοι ιστότοποι που δεν θα εμφανιστούν ποτέ σε κανένα «γκουγκλάρισμα», ανήκουν στο αθέατο διαδίκτυο. Η συνήθης παρομοίωση είναι με ένα παγόβουνο: Πάνω από την επιφάνεια του νερού εξέχει το μικρότερο τμήμα του.


Κάτω από το νερό όμως βρίσκεται ένας τεράστιος, ασύλληπτα μεγάλος όγκος. Οι ποσότητες των δεδομένων που διακινούνται στο βάθος του διαδικτύου εικάζεται ότι είναι περί τις 550 φορές μεγαλύτερη από ό,τι γίνεται στο «νόμιμο» ίντερνετ.
 
Εν προκειμένω, το κρυμμένο τμήμα του παγόβουνου ονομάζεται «Βαθύ Διαδίκτυο» («Deep Web») -και δεν είναι απαραιτήτως, ούτε κακό, ούτε παράνομο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πχ ότι δισεκατομμύρια χρηματικές συναλλαγές γίνονται κάθε ημέρα σε όλο τον πλανήτη μέσω κρυπτογραφημένων δικτύων, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση των τραπεζών.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία επίσης μεταξύ χρηστών θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μια δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο περιβάλλον του Βαθέος Δικτύου, εφόσον δεν μπορεί να ευρετηριοποιηθεί από μηχανές αναζήτησης όπως η Google.
 
To «Βαθύ Δίκτυο» δημιουργήθηκε -και χρηματοδοτείται- από τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα το Ναυτικό. Είναι, επίσης, μια διόλου φρέσκια υπόθεση, εφόσον υφίσταται ήδη περί τα 20 χρόνια. Ο λόγος ύπαρξης ενός αθέατου από τις μάζες δικτύου, ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών και η επικοινωνία μεταξύ στρατιωτικών σχηματισμών, κυρίως για λόγους εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
 
Οι διευθύνσεις στο «Βαθύ Διαδίκτυο» φέρουν την χαρακτηριστική κατάληξη .onion -όπου «onion» βέβαια είναι το κρεμμύδι, κάτι που παραπέμπει στα αλλεπάλληλα «στρώματα» διασφάλισης της ανωνυμίας των χρηστών. Στο Βαθύ Διαδίκτυο η περιήγηση καθίσταται δυνατή μέσω μιας μηχανής αναζήτησης η οποία ονομάζεται TOR (αρκτικόλεξο του «The Onion Router»).

Με δεδομένη την υψηλή επικινδυνότητα υποκλοπής στοιχείων, μετάδοσης ιών και λοιπών εγκλημάτων που συνηθίζονται στον ψηφιακό κόσμο, ο χρήστης οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αυτοπροστατεύεται.

Το ίδιο το TOR, εκ κατασκευής, χρησιμοποιεί ένα απείρως περίπλοκο δίκτυο υπολογιστών μέσω των οποίων χάνονται τα ίχνη οποιουδήποτε «τριγυρνά» στο Βαθύ Διαδίκτυο. Ωστόσο, επειδή οι χάκερ καραδοκούν, συνιστώνται μια σειρά από μέτρα προστασίας, καθώς η ανωνυμία αποτελεί την υπέρτατη αξία στο «Deep Web».
 
Εξυπακούεται, δε, ότι οι όποιες συναλλαγές δεν γίνονται με τους καθιερωμένους τρόπους, αλλά κατά βάσιν με εικονικά νομίσματα, δηλαδή Bitcoins. Τα Bitcoins, με την κατάλληλη μέθοδο η οποία περιλαμβάνει ακόμη και online παιχνίδια, μπορεί να μετατραπούν σε συμβατικό χρήμα και άρα να «ξεπλυθούν».
 
Παρόλ' αυτά, σε κάθε περίπτωση το «Σκοτεινό Διαδίκτυο» παραμένει ένα τμήμα του «Βαθέος Διαδικτύου» και επ' ουδενί τα δύο δεν ταυτίζονται. Κατά καιρούς στην επικαιρότητα αναδύονται γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτό το κομμάτι του ίντερνετ, όπως πχ το ιστορικό κλείσιμο του «Silk Road» («Δρόμος του Μεταξιού»), ενός διαδικτυακού πολυκαταστήματος τύπου Amazon -αλλά με ειδίκευση σε οτιδήποτε απαγορευμένο, από ναρκωτικά έως όπλα κ.λπ. Ο υπεύθυνος του «καταστήματος», όχι μόνο εντοπίστηκε, αλλά και καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά.
 
Παγκοσμίως, οι υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος υποτίθεται πως εξελίσσουν ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν κακοποιούς. Το FBI, η καναδική αστυνομία, η Interpol και άλλοι μηχανισμοί παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο», επί του παρόντος όμως το «Dark Web» παραμένει ένα φιλόξενο λημέρι (και) για την παρανομία.
 
LoveMyAll Team
Τα σχόλιά σας

Τo lovemyall.com ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

LOVEMYALL   |   Τελευταία Νέα

Νεκρός ο 21χρονος Φειδίας Σαββίδης από το Δάλι μετά από ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του
Ψηφιδωτό 1.600 ετών που είχε κλαπεί από την Κύπρο βρήκε ο «Ιντιάνα Τζόουνς της Τέχνης»
Παντρεύτηκε η κόρη του «Mr Zara» στην Ισπανία - Καλεσμένη και η Αθηνά Ωνάση
Ο 18χρονος Μάριος Αμανατίδης από τη Λεμεσό, το νέο θύμα της ασφάλτου
Κύπριος αθλητής έδωσε το σκάφος του σε Τούρκο που διεκδικεί μετάλλιο
Καλιφόρνια: Στους 71 οι νεκροί και πάνω από 1.000 αγνοούμενοι από την πυρκαγιά
Όταν ο Μιχάλης Λεβέντης, η Ευδοκία Καδή κι η παρέα τους κάνουν «Αντίπεινα» στη διασκέδαση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μόνικα Λεβίνσκι: Έδειξα το στρινγκ μου στον Κλίντον για να τον δελεάσω
Γνωστός κι εμπιστοσύνης ο άνθρωπος που παγίδευσε τον Γκάρυ
Μια τραγωδία, μια αυτοκτονία, ένα παιδί κι ένα δεύτερο στεφάνι
Τι πρέπει να κάνετε για να xαίρεστε με ασφάλεια το τζάκι σας
Φόνος Μαραθάσας: 1500 ματωμένα ευρώ σ' ένα προσχεδιασμένο έγκλημα
«Έφυγε» ο θρύλος της Marvel και «πατέρας» του Spider Man Σταν Λι
Ωτο-στοπ θανάτου στη Μαραθάσα - Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία της 56χρονης Γιαννούλας
Άγριο φονικό στον Οίκο Μαραθάσσας – Έσφαξαν γυναίκα μέσα σε αυτοκίνητο!
Αποκαΐδια το μισό σπίτι του Gerard Butler
Ιράν: Γυναίκες παρακολούθησαν αγώνα ποδοσφαίρου μετά από 37 χρόνια!
Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Στους 31 έφτασαν οι νεκροί - Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι!
LoveMyAll Cyprus © 2013-2017 | Αποποίηση
Design By: LightBlack