Κακοκαιρία – Πύργος / Μεγάλες καταστροφές σε οικίες, επιχειρήσεις και γεωργικά τμήματα

Κοινωνια

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Πύργο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε διάφορα σημεία της περιοχής. Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρές καταστροφές σε πολλά σπίτια και επιχειρήσεις, αποτυπώνοντας ένα θλιβερό πλάνο καταστροφής.

Τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας κατέγραψαν τις ζημιές, εστιάζοντας κυρίως σε συγκεκριμένες περιοχές όπως Μούτελη, Αγγινάρα, Λεβεντοχώρι και Χανάκια, μαζί με τους δρόμους Αλφειού, Ποσειδώνος και Καταρραχίου. Τα σπίτια ξεσκεπάστηκαν, ηλιακοί θερμοσίφωνες καταστράφηκαν και τέντες κατέρρευσαν, αποτελώντας μέρος της έκτασης της ζημιάς.

Οι επιχειρήσεις έπληξε ανείπωτα, με τα κτίριά τους να υποστούν σοβαρές ζημιές. Κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια, μονάδες επεξεργασίας μαρμάρων και αποθήκες βρέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού οι ζημιές ήταν αισθητές.

Οι γεωργικές εκτάσεις δεν γλίτωσαν την καταστροφή, με τα ελαιόδεντρα και πορτοκαλιές να πλήττονται σοβαρά από την κακοκαιρία.

Ο ανεμοστρόβιλος αφήνει πίσω του μια σκηνή καταστροφής, με τις αρχές να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις και να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες.